3 Nisan 2014 Perşembe

Piramid Sanat | Bahri Genc 'Ters Rontgen' 17 Nisan, Persembe-18.00

BAHRİ GENÇ

17 Nisan - 24 Mayıs 2014

Açılış: 17 Nisan 2014 Perşembe | 18:00 - 21:00
Bahri Genç'in yeni kişisel sergisi “Ters Röntgen”
17 Nisan -24 Mayıs 2014 tarihleri arasında Piramid Sanat’ta...
Eserlerindeki portrelerinde modellerinin ruhuna inen, amacının ‘benzetmekten ziyade modelleri inceleyerek karakter analizi yapmak’ olduğunu söyleyen Bahri Genç tuallerine modellerin ruhlarını da yansıtmış oluyor.
Marilyn Monroe gibi ikonik yüzlerin yanı sıra tanınmamış yüzleri de resmeden Genç'i, Sibel Baykam şöyle özetliyor: "Marilyn’in ve bazı başka kadınların türlü çeşit anlarına tanıklık ediyoruz resimlerinde. Değişimlerini izliyoruz. Bahri’nin dilediği, sunduğu, okuduğu, ikonlaştırdığı, dürüst tabiriyle servis ettiği halleriyle. Bu süreçte tek bir şeyden eminiz: Bahri kadınları sevmekten öte onlara, genel olarak karakterinin en önemli etiketlerinden biri olan saygıyla yaklaşıyor. Bu çok can alıcı bir kalite. Köpürterek ön plana çıkarmalıyım. “Saygı varsa ortalıkta korkmayacaksın” derdi, tanıdığım başka bir değerli erkek."
Ve şöyle devam ediyor:
"Kadınlar var bu resimlerde. Binbir ifadeyle Bahri’ye, ve fakat hemen ardından onun filtresinden bize bakan kadınlar. (Kolay mı bir kadının ruhunu yakaladım diyebilmek, gaflet midir, yoksa Bahri yüzleri gerçekten okuyabilmekte midir? Bir gün teklif eder de modeli olursam test etme şansım olur belki!)"
Ters Röntgen, 24 Mayıs 2014 tarihine kadar Piramid Sanat’ta izlenebilir.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.