10 Mart 2014 Pazartesi

TRABZON YÖNETİMİ İSTİFA ETMELİ / Bedri Baykam



Ne diyebiliriz ki? Bütün Türkiye'nin heyecanla beklediği "büyük maç", resmen kendi yöneticilerinin sorumsuzluğuna terkedilmiş bir kentin raydan çıkması nedeniyle bir kabusa ve utanç gecesine dönüştü. Koskoca Trabzon kenti, üç sezondur ne kendi futbolunu oynayabiliyor ne de o sezonu yaşayabiliyor. Hayali vaatlerle doldurulan bordo mavili tribünler, futbol maçı değil, sanki iç savaş karşılaşmasına çıkıyorlardı. Gerçekten yazık ve yeter diye isyan ediyor insan artık!
Fenerbahçe zaten neredeyse üç yıldır kendisiyle sabah akşam uğraşan Trabzon'da maça çıkarken gerilim daha en başından yüksek voltajlara tırmanmıştı. Sahaya atılan yabancı maddeler, sis bombaları ve konfetilerle ilk 5 dakika neredeyse hiç oynanmadan geçti. 10. Dakikada Kadlec, Volkan'dan dönen topta Henrique'nin pozisyonunu son anda engelledi. 18. dakikada gole yaklaşan ise kornerden doğan karambolde Sow oldu. Fenerbahçe bir adım sonra 23. dakikada Sow'un yerden bir pasla kaçırdığı Alper'in ortasına gelişine mükemmel bir vole vuran Emenike'nin golü ile öne geçti. Golün ardından Trabzon seyircisinin özellikle Volkan'a yönelik taşkınlıkları yine yöneticilerinin gazına gelen bir kentin dramını yansıtıyordu. Üç sezondur geçmişte yaşarcasına durmadan 2010-11 sezonunu gündeme taşıyarak takımın gerçekle olan bağlarını koparan sorumsuzlar hala Trabzon'a, kendi takımlarına verdikleri zararı anlayamıyorlar. 7 dakika duran maçı Bülent Yıldırım tereddüt ettikten sonra yeniden başlattı... Yine de her fırsatta sarı lacivertlilere korner bile attırmayan çığrından çıkmış seyirci nedeniyle ilk yarı sonuçta 10 dakika uzatıldı! 45+3'te Emenike çok müsait pozisyonda altı pasta topa ancak dokununca top Onur'da kaldı. 45+5'te Emenike'nin göğsüne gelen bir yabancı madde işe saha yine toptan karışmaktan son anda kurtuldu. 45+9 da Volkan'ın kalesi yine yaylım ateşine tutulunca, Yıldırım nihayet sahadan çekilmeyi akıl edebildi. Ondan sonra da belirsizlik içinde uzun bekleyiş başladı. Bir 20 dakika kadar sonra içeride yaşanan ateşli konuşmalardan sonra hakem maçı tatil ettiğini duyurdu.
Ortada tartışmaya değecek bir nokta yok. Maç 3-0 Fenerbahçe'nin hükmen galibiyetiyle tescil edilir. Umarız ligin sonu yaklaşırken Federasyon yine sorumsuzca bu olağan kararı haftalarca aylarca saçlma şekilde uzatmaz. Trabzon ise acilen 2010-11 sezonunu rafa kaldıracak bir yönetim bulmazsa, futbol şubesini kapatması daha yerinde olur. Bu utanılası görüntüler bir daha yaşanmamalı! Trabzon yönetimi ise derhal istifa etmeli...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.