1 Mart 2014 Cumartesi

Bedri Baykam | Barcelona-Picasso Muzesi 'Picasso Sonrası: Çağdaş Yansımalar' sergisinde / Bedri Baykam at the Picasso Museum-Barcelona 'Post Picasso: Contemporary Reactions'



BEDRİ BAYKAM
BARCELONA-PİCASSO MÜZESİ’NDE

Bedri Baykam, 7 Mart-29 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek olan “Picasso Sonrası: Çağdaş Yansımalar” isimli sergide yer alıyor...
Baykam, Barcelona-Picasso Müzesi’nde gerçekleşecek olan “Picasso Sonrası: Çağdaş Yansımalar” isimli sergiye “Avignon Haremi 100 Yaşında” (The Harem" d'Avignon is 100 Years Old) eseriyle katılıyor.
Serginin küratörlüğünü üstlenen Prof. Michael FitzGerald (Trinity College-ABD), daha önce de 2006-2007 yılları arasında Whitney Museum’da sergilenen “Picasso ve Amerikan Sanatı” sergisinin de küratörlüğünü yapmıştı.
Baykam’ın yanı sıra Jasper Johns, Faith Ringgold ve Fred Wilson (Amerika), Chéri Samba (Kongo Cumhuriyeti), Guillermo Kuitca (Arjantin), Vik Muniz (Brezilya), Folkert de Jong ve Rineke Dijkstra (Hollanda), M. F. Husain ve Atul Dodiya (Hindistan) gibi uluslararası 42 sanatçının eserleri yer alıyor.
Picasso’nun 21. yüzyıl sanatına olan etkilerinin önemini açığa çıkarmak amacıyla düzenlenen sergi, aynı zamanda Picasso’nun sanatının ve isminin tüm dünyadaki sanatçılar arasında nasıl başarılı bir iletişim kurma olanağı sağladığını da açıkça gösteriyor. Barcelona Müzesi sergi hakkında şu yorumu getiriyor: “İsminin Modernizm’in temeli olarak anılmasındaki en önemli nedenlerden biri, Avrupa sanatını Batılı olmayan kaynaklarla tanıştırması ve varolan resim, heykel üzerine modern çalışmaları aşan tartışmalar yaratmasıdır. Aynı şekilde bu sergi resmin ve heykelin haricinde, Picasso’nun video veya fotoğraf gibi değişik tekniklerde çalışan sanatçıların üzerinde bıraktığı etkiyi de bize gösteriyor”
Picasso’nun eserleri bu sergi dahilinde yer almıyor. Fakat ünlü usta Picasso ve çağdaş sanatçılar arasında iletişim yaratılması amacıyla, Müze’nin kalıcı koleksiyonunun sergilendiği galerisindeki eserler ayrıca izlenebilecek.
Bedri Baykam ayrıca 6 Mart günü Picasso Müzesi'nde saat 19.00'da başlayacak panele katılacak. Serginin küratörü Michael FitzGerald'ın yöneteceği yuvarlak masa buluşmasında Baykam dışında şu dört sanatçı yer alacak:  Ibrahim El-Salahi, Zhang Hongtu, Atul Dodiya ve Constanza Piaggio.



BEDRİ BAYKAM
AT THE PICASSO MUSEUM-BARCELONA

Bedri Baykam at the Picasso Museum-Barcelona in the group-show "Post Picasso: Contemporary Reactions"


Bedri Baykam will participate with his work "The Harem d'Avignon is 100 Years Old”, to the exhibition entitled, "
Post Picasso: Contemporary Reactions" at the Picasso Museum-Barcelona, from March 7th to June 29th 2014. The show is curated by Professor Michael FitzGerald from the Trinity College (USA) who had already curated "Picasso and American Art" at the Whitney Museum of American Art (2006-2007).

42 artists are included in the show, including names like Jasper Johns, Faith Ringgold and Fred
 Wilson from the USA, Chéri Samba from the Democratic Republic of Congo, Guillermo Kuitca from Argentina, Vik Muniz from Brasil, Folkert de Jong and Rineke Dijkstra from the Netherlands,
M. F. Husain and Atul Dodiya from India.

The exhibition will reveal the evidence of Picasso's importance for the art of the 21st Century. The show will reveal how Picasso's art and reputation continue to generate a fruitful dialogue with contemporary artists around the world, particularly his reputation as a paradigm of modernism, the issues of cultural hegemony galvanized by his introduction of non-Western sources into European art, and the debates over the position of painting and sculpture in contemporary practice. Similarly, the show will explore the impact of Picasso on artists working in a wide range of media, including video and photography, as well as painting and sculpture.

The exhibition will not include works by Picasso. The museum’s premier collection of his art will be on view in the permanent galleries to create a dialogue between the work of contemporary artists and Picasso.


Bedri Baykam will also participate on the 6th of March at 7.00 pm to the round table discussion around the exhibition which will be moderated by the curator of the exhibition Michael FitzGerald. The other speaker-artists will be: Ibrahim El-Salahi, Zhang Hongtu, Atul Dodiya ve Constanza Piaggio.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.