15 Temmuz 2013 Pazartesi

AICA BAŞKANI MSÜ ÖĞRETİM ÜYESİ OSMAN ERDEN'E UYGULANAN POLİS ŞİDDETİ VE GÖZ ALTIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ




31 Mayıs’ta başlayan Gezi Parkı Direnişi süresince parklarına, meydanlarına, hak ve özgürlüklerine sahip çıkmak isteyen halkımıza uygulanan antidemokratik baskılar, saldırılar ve polis şiddeti artık utanç verici bir duruma gelmiştir.
Cumartesi 13 Temmuz 2013 tarihinde yine Taksim ve çevresinde, İstiklal Caddesi'nde artık maalesef  "gelenekselleşmiş" gibi gösterilmek istenen anlamsız polis şiddeti kapsamında bir çok direnişçi yurttaşımızın polis tarafından darp edilmesi kabul edilemez bir tavırdır.

Bu olaylar çerçevesinde AICA Türkiye Başkanı MSÜ Öğretim Görevlisi  arkadaşımız Osman Erden'in göz altına alınması ve kan içinde bırakılması kabul edilemez, keyfi ve utanç verici bir uygulamadır. Demokrasi, düşünce, ifade ve yürüyüş özgürlüğü kavramları içinde bir hukuk devletinde yeri olmayan bu uygulamayı şiddetle kınıyor, Osman Erden'e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

UPSD olarak, laik demokratik ve hukuk devletinin ve Atatürk Türkiyesi’nin temel değerlerini savunmaya devam edeceğimizi ve Türkiye’de demokrasiyi ve özgürlükleri tehdit eden her türlü baskı, şiddet ve karanlığa karşı diğer aydın sanatçı dostlarımız ve sanat kurumlarımızla beraber dayanışma içinde olacağımızı bu vesile ile basınımıza ve tüm kamuoyuna tekrar kararlılıkla ifade ederiz.



Sevgi ve saygılarımızla,

Bedri Baykam
Unesco AIAP Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği
Başkan

Yönetim Kurulu
Bahri Genç
TijenŞikar
Turan Büyükkahraman
Murat Havan
Ekin Onat von Merhart
Nebahat Karyağdı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.