25 Şubat 2012 Cumartesi

"Aytik attaya ditmeyelim". / Bedri Baykam

Yukatida gordugunuz baslik benden degil. Galiba bir mizah dergisinden ve 15 yil evvele kadar geri gidebilecek bir baska sari-lacivert deplasman krizi sirasinda, bir kalem ustasinin isi. Maalesf tam hatirlamiyorum.Fenerbahce ust uste 4 deplasman vererek kendi rekorunu egale etti. Bu karanlik donemde bir tek Ersun Yanal adina sevindim. Eskisehir e geldiginden beri hep kotu sonuc alan unlu hoca da Fener sayesinde guluverdi! 
İki takim da dikkatli oynamayi one cikararak maca basladi. Fenerbahce yerden oynayarak oyunu yildizlariyla kontrol etmeye calisiyor.'Mac baslarda o kadar orta saha "mizmizinda" ic sikan bir ritmde gidiyor ki, insan mactan once yasadigi heyecani bile unutuyor. Macin ilk pozisyonu, 28. Dakikada oldu. Dede nin pasinda Veysel topu daglara taslara yolladi. Bunun hemen ardindan Erkan Zengin in ortasinda top Ziegler in kafasindan Bulent Ertugrul a geldi. Onun ust sutunda Yobo komik sekilde korkudan egilince top aglari boyladi. Volkan 36. Dakikada farkin Camara yla 2 ye cikmasini engelledikten sonra, devrenin son saniyesinde Alex'in frikigi ust direkte patlayinca birinci perde indi.
2. Yariya Fenerbahce hareketli basladi. Alex-Stoch-Baroni-Sow paslasmalari ciddi bir "durum" yaratamadi. Ama golu bulan yine Es-Es oldu. 55. Dakikada Alex cikarken topu kaybedince, Futbolun ilahi kurallarindan biri isledi ve Volkan in pasiyla ceza sahasina giren Camara nin sert sutu kaleci Volkan' in ellerinin arasindan fileleri buldu. Ayni Camara 66. Dakikada neredeyse farki 3 e cikariyordu. Hakemin 73 de Caner e cikardigi kirmizi kart utanc verici ve hakemlik muessesinin prestijini dusurecek kadar buyuk bir hataydi. Fenerbahce 10 kisi kaldiktan bir dakika sonra sahanin en kotu futbolcusu Sow' un ayagindan tingir-mingir bir sutla farki bire indirdi. Diego' nun 76. dakikada bir metreden iki kez direge nisanladigi top jeneriklik bir baska komediydi. Fenerbahce' nin yaptigi oyuncu degisiklikler yine soru isareti doluydu. Her an gol atabilecek bir Stoch niye cikarilir, her haliyle dokulen bir Selcuk niye sokulur vs... Ama bunlarin pek onemi yoktur. Sari lacivertin akli Caglayandadir cunku! Fener gol yedi diye ilk yari sonunda bir kisim seyircisinin stadi terkettigi haberi ise tam bir yayinci kurulus spiker fiyaskosuydu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.