21 Şubat 2012 Salı

ARAT, BAYKAM, ÖYMEN / -CHP'DE TÜZÜK KURULTAYI ÖNCESİ '3. YOL KONUŞUYOR!-


-ACİL BASIN BÜLTENİ-

ARAT, BAYKAM, ÖYMEN / -CHP'DE TÜZÜK KURULTAYI ÖNCESİ '3. YOL KONUŞUYOR!-

CHP’DE TÜZÜK KURULTAYI ÖNCESİ “3. YOL” KONUŞUYOR
“CHP’NİN UFKU BUGÜNKÜ VE DÜNKÜ YÖNETİMLER ARASINA
SIKIŞTIRILAMAYACAK KADAR BÜYÜKTÜR”
CHP’de Demokratik Devrim hareketinin sözcüsü ve Parti Meclisi Eski Üyesi Bedri Baykam, CHP Eski İstanbul Milletvekili Necla Arat ve Sosyal Demokrat CHP Platformu Sözcüsü CHP Parti Meclisi Eski Üyesi Örsan K. Öymen ve CHP Gençlik Kolları’nın bazı üyeleri, Taksim’de Piramid Sanat Merkezi’nde 23 Şubat Perşembe günü, saat 11:00’de CHP Olağanüstü Tüzük Kurultay’ı öncesi bir basın toplantısı düzenleyecekler.
CHP’nin son aylarda izlediği siyasetten ve yaratılan ideolojik tartışmalara olan tepkisizliğinden rahatsız olan isimlerin bir araya gelmesinin dışında, Parti’nin çıkar hesabı yapılmaksızın acilen demokratik bir tüzüğe kavuşmasını isteyen bu isimler, ayrıca Parti’nin bir gün arayla aynı amaçla iki kurultay toplamaya zorunlu bırakılmasının mantıksızlığına vurgu yapıyorlar.
Basın toplantısında, iki yıl önce hazırlanan ve CHP’de yeni dönemde gündeme taşınan “Demokratik Devrim” hareketi tüzüğü katılımcılara dağıtılacak ve gerek Genel Merkez’in, gerek Tüzük Kurultayı’nı toplayan imzaların önerdiği maddelerin karşılaştırılması yapılacak. Ayrıca demokratik devrim hareketinin yıllardır ısrarla önerdiği kadın ve gençlik kotalarının nasıl işlerlik kazanabileceği ya da nasıl tam tersine gereksiz bir göstermelik hamle olarak kalabileceği aktarılacak. Yine Demokratik devrim hareketinin önerdiği ve pas geçilen “Akıllı Kart” önerisi hatırlatılacak.
Ayrıca Tüzük Kurultayı çevresinde oluşan tartışmanın, Türkiye’nin içinden geçtiği bu kritik süreçte, sanki CHP’de yalnız şu andaki yönetim ve daha önceki kadro varmış gibi bir hava yaratılıyor olmasının zararları ve gerçekten uzaklıkları gündeme getirilecek; Parlamentonun içinde ve dışında birçok partilinin ve Gençlik Kolları’nın yanı sıra, birçok delegenin bu iki kutbun dışında kalması ve aynı rahatsızlıkları taşımalarının yadsınamaz bir gerçek olduğu da yine vurgulanacak başlıklar arasında.
Toplantı Partililere açık olacak.
Bilgi için:
Piramid Sanat
Feridiye cad. No:23 Taksim/İstanbul
0212 297 31 20
Deniz Danışman – 0533 252 71 63
Ayşegül İyidoğan - 0533 411 63 11

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.