10 Mayıs 2014 Cumartesi

"DÖRT DÖRTLÜK" FİNAL. | BEDRİ BAYKAM

Kaç hayal kırıkılığından geçti bu taraftar son yıllarda! Denizli faciasından önce Bağdat caddesini süsleyenler, Trabzon son maç rezaletinde son dakikada kendini şampiyon sanmalar, Galatasaray'la "3Temmuz finali"nde 0-0 kilitlenen maç ve yaşanan tarifsiz üzüntü... İşte şimdi nihayet bu yılın müthiş performansıyla sarı lacivertliler gönül rahatlığıyla süslemişlerdi stadı! Seyirci uzun zamandır ilk defa maça kafası rahat gelmiş, marşlarla şarkılarla futbolcuları bağrına basacaktı! Galiba son Istanbul Şampiyonluk kutlaması, Hooijdonklu Fenerbahçe'yle gelmişti, onda da son maçta takımın mağlubiyeti beklenmedik bir stres getirmişti. Dün herşey ama herşey, farklıydı artık! Mesela bu yılın rekabet imajlarından "duran adam pozunu Fenerliler maçtan önce santrada verirken, "son duran iyi güler" der gibiydiler! 
İşte tüm bunlardan sonra Fenerbahçe böylesine rahat çıktığı maçta, oyuna da en başından itibaren hakim olmuş, seyirciye bir de sezonun en keyifli anlarını yaşatıyordu...' Yani artık konu "süslesek mi süslemesek mi" teredütlerini aşmış, sıra doya doya yılın gerginliklerini atmaya gelmişti. Herşey neredeyse kusursuz mükemmel olacaktı bir de sanki ceza aranır gibi o malum anlamsız küfürler edilmese... 
Bu güzelim oyunda takım oyunu da vardı, kişsel şovlar da... Çalım da vardı, falsolu top yarışları da... Elbette goller de gelmeliydi günün hediye paketleri olarak! Üst üste pozisyonlarla beraber onlar da gecikmeden geldi zaten! İlk ikisinde girmemeye inat etmiş görünen topu ikna eden isimler Sow ve Meireles'ti. Sow illa röveşatayla fileleri bulacağım diye kendi kendisiyle iddiaya girmese, hat-trick'e bile gidebilirdi. Üçüncü golde onun ortasında, Emre bir voleyi lopa dönüştürerek gecenin neşesinin noter tescilini yaptı.
İkinci yarıda seyircinin derdi sırayla yılın kahramanlarına sevgi seli taşımaktı... Tüm oyuncular, Ersun Yanal ve Başkan sırayla aldılar nasiplerini bu büyük taraftardan... Maç güya hala oynanıyordu ama alemin aklı başka yerlerdeydi. Şampiyon 2-3 gol daha atabilirdi belki ama futbol Tanrıları "bir gol yeter bu yarıda" dediler herhalde ki onca kaçan pozisyondan sonra Webo'nun şok kafası maça dördüncü noktayı koydu.
Maçtan sonra sahanın ortasında bu sefer "erkekli-kızlı" (!) taraftarıyla çoşan sarı lacivertliler, "Mazinde bir tarih yatar.." marşını konfetiler eşliğinde başka bir gururla söylediler... Kanarya bu sezon her zerresiyle herkesin takdirini hak ederek şampiyonluğa kavuştu... Helal sana kanarya!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.