8 Haziran 2014 Pazar

SHARAPOVA'NIN 2. PARİS ZAFERİ | BEDRİ BAYKAM

Roland-Garros Paris açık tenis turnuasının muhteşem geçen tek kadınlar final maçında rakibi genç Romen Simona Halep'i 6/4, 6/7, 6/3, 6/4 yenen Rus Maria Sharapova, 2. kez şampiyon olmayı başardı. Oyununu tamamen güçlü bir savunma üzerine kuran Halep, güçlü forehandiyle rakiplerini saha dışına taşırmayı alışkanlık haline getirmiş olan Rus rakibi karşısında işk sette 2-0 öne geçmesine karşın, kendi servisini iki kere üst üste kaybederek birden kendini 5-2 geride buldu ve seti 6-4 kaybetti. 2. sette ise tam tersi yaşandı. Bu sefer 2-0 Sharapova öne geçti ama Halep 3-3 de dengeyi sağladı. İlginç bir şekilde Fransız seyircilerin de desteğini alan Halep, 5-4 de set için servis atsa da Sharapova bu oyunda en kritik puanda filenin de yardımıyla 5-5 e geldi. 6-5 de yine servisini kırdıran Halep tie-breakde de 5-3 geriye düştü. O en zor noktada kritik noktada inatçı geri oyunuyla rakibini hataya zorlayan ve 4 puan üst üste alan Halep, seti 7/6 kapamayı başardı. Son set, tüm maç gibi yine bir tenis ziyafeti olarak geçti. Maçın bu son perdesinde özellikle forehandlerine tüm kazanma arzusunu yansıtan Sharapova, 2-2 de rakibinin servisini kırıp 4-2 ileri geçti. Bunun ardından Sharapova'nın dün bonkörce yaptığı servis çift hatalarından da yararlanan Halep, 4/4 beraberliği yakaladı ve Santrkort seyircisinin büyük desteği ile maça asıldı. Ancak son iki oyunda beklenenin aksine puan bile kaybetmeyen Sharapova ilk maç sayısında Şampiyonluğa kavuştuğu an dizleri üzerine çöktü.
Maçın ilginç notları arasında 2 tenisçinin abartılı şekilde neredeyse hiç fileye çıkmamaları ve maçta neredeyse toplam vurulan smaç ve vole sayısının 4 ü geçmemesiydi! Oyunun akışı aslında kazanırken de kaybederken de Sharapova'nın forehandinde düğümlendi. Rus tenisçi maçı en çok bu vuruşuyla kazandı veya kaybetti. Ya direkt sayı aldı ya da topu dışarı attı. Halep ise çok iyi götürdüğü maçta savunmaya sıkışmanın bedelini ödedi. Rakibinin maçın kilit dakikalarında oyunu hep kendi kontrolünde tutabilmesi, Halep'i çaresiz bıraktı. Özellikle önemli puanlarda orta servis çizgide zıplayan toplara bile smaç vurmaktan kaçınan Halep, hücum oyununa da kendisini adapte edebildiği an hızlı saha Slamlerini de kazanabilir. 
Sharapova bu galibiyetiyle Paris'te 1,650000 euro (5 milyon TL) kazanırken rakibi Halep de teselli olarak (!) 825.000 Euro zenginleşti!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.