8 Haziran 2014 Pazar

REKOR: NADAL PARİS'TE 9. KERE ŞAMPİYON | BEDRİ BAYKAM

Dün oynanan Paris açık tenis turnuası tek erkekler finalinde, İspanyol Rafael Nadal, Sırp tenisçi Novak Djokoviç'i 4 sette 3/6, 7/5, 6/2, 6/4 yenerek 9. kez şampiyon oldu ve kendine ait rekorları geliştirmeye devam etti. Nadal ayrıca 10 sene üst üste her yıl en az bir adet Slam turnuası kazanan tek tenisçi olarak tarihe geçti.
Son 4 maçında Djokovic'e yenilen ve hatta bu seneki toprak saha maçlarında üst üste Djokovic dışında Ispanyol Almagro ve Ferrer'e kaybeden Nadal, kimilerini şaşırtarak turnuanın formda ismi olan Sırp ezeli rakibini çok fazla zorlanmadan saf dışı bıraktı. 
İlk sette 4-3 te kendi servisini kaybeden Nadal, 5-3 geriye düşse de 15-40 ı yakaladı. Ama Djokovic, kendi servisini kaptırmamayı özellikle forehand direkt sayılarıyla başararak seti 6/3 aldı. Çok dengeli giden ikinci sette, Nadal forehandiyle daha az hata yapıp, tersine daha direkt sayılar yazmaya başlayınca oyunun rengi değişti. Nadal 3/2 de rakibini kırdı ama Djokovic de özellikle geriden sert backhandleriyle çok puan kazanarak 4/4 ü buldu. 6-5 de sette kalmak için servisine tutunmaya çalışan Djokovic bunu başaramayınca Nadal 2. seti 7/5 aldı. Bu moralle 3. sete de iyi başlayan Nadal, özellikle çapraz backhandlerin de çok hata yapan rakibinin servisini hemen setin başlarında kırdı ve kendi servislerini de rahat kazanarak 4/1 i buldu. Setin sonlarına doğru Djokovic'i attığı ace servisler de kurtaramadı ve 5/2 de rakibinin servisini tekrar kıran Nadal seti 6/2 kazandı. Bu arada Djokovic'in gittikçe yorulduğu ve maça asılmak için gerekli konsantrasyonu toplamada zorlandığı gözden kaçmadı. 4. sette 3/2 de Djokovic'in servisini tekrar kıran Nadal 4/2 yi yakalarken maçı elinde hisetmeye başlamıştı. Ondan sonra yaşananlar evvelsi günkü kızlar finalini hatırlattı. Nasıl Halep 2/4 den 4/4 ü yakalamayı başardıysa, Djokovic'de maça son bir dönüş gayretiyle Nadal'ı son bir defa kırmayı başararak 4/4 ü buldu ama sonunda akibeti Halep'ten farklı olmadı. Yine aynen Sharapova'da olduğu gibi, Nadal'da maçın sonunu öldürücü forehandlere tüm kazanma arzusunu yükleyerek adı adım kupaya yaklaştı. İspanyol şampiyon, gerek fizik, gerek mental olarak maçtan hiç düşmedi. Maçın son puanında 30/40 da Djokovic 2. servis atarken bağıran-çağıran seyirciler konsantrasyonunu öldürünce, Nadal'a maçı kazandıran sayı, rakibinin çift hatasından geldi. Dizleri üzerine çöken Nadal, daha sonra Kupayı burada 6 kez şampiyon olan ünlü efsanevi İsveçli tenisçi Bjorn Borg'un elinden aldıktan sonra İspanyol milli marşını gözyaşları içinde dinledi. Mağlubiyetine duyduğu hayal kırıklığı ve şaşkınlığa rağmen Djokovic'de kendisini centilmence tebrik eden rakibine bir çok iltifat etmekten geri kalmadı. Nadal'da Sharapova gibi 5 milyon TL yi kazandı ve Wimbledon öncesi Dünya 1 numara klasmanını sağlamlaştırdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.