16 Eylül 2010 Perşembe

"EN İYİ SANATÇI" RENE, PİRAMİD SANAT'A SUNUMA GELİYOR!

İSTANBUL 2010

"EN İYİ SANATÇI" RENE,
PİRAMİD SANAT'A SUNUMA GELİYOR!

“En İyi Sanatçı” (IATBA=I am the Best Artist) ya da “Doğa’nın Elçisi” (NA =Nature's Ambassador) olarak da tanınan New York’lu sanatçı Rene Moncada, çalışmalarını, sanatla ilgili teorilerini ve yaşam felsefesini paylaşmak ve "sanata diplomatik dokunulmazlık hakkı" tanımanın önemini vurgulamak üzere, 20 Eylül 2010 Pazartesi günü saat 17.30’da Piramid Sanat'ta sizlerle buluşuyor.

Bedri Baykam'ın 1980'lerde, Amerika'daki en yakın sanatçı dostlarından olan Rene, önce bir grafitti sanatçısı olarak tanındı; Baykam'la da 1982'de New York Soho'da grafitti yaparken tanıştılar. Türk sanat çevresi, Baykam'ın birçok kitabından ilginç kişiliğini ve düşüncelerini tanıma fırsatı bulduğu Rene ile şimdi şahsen karşılaşma fırsatı bulacak.

Rene, kariyerini, sanata uygulanan sansürcülük ve bir eserin yok edilmesine yönelik hareketlerin altında yatan kötü niyeti vurgulamaya adamış militan bir sanatçı. Amerika Birleşik Devletlerinde ve dünya genelinde aslında din ve politikanın birbirinden ayrı olmadığını, düşünce özgürlüğüne ya da insan haklarına saygı duyulmadığını anlatan çalışmaları sonucunda, New York’ta 1980'lerde tutuklanmasına kadar varan, önemli bir protest duruşu, ömrü boyunca sergilemiş bir kişilik.

Benimsediği felsefe, doğa’nın ilham yoluyla onunla iletişim kurmasına dayanıyor. Bu sebeple görevinin de doğa’nın elçisi olarak aldığı mesajları herkesin anlayabileceği bir dile çevirmek olduğu görüşünde. Bu dilin adı sanat. 20 Eylül 2010 Pazartesi günü hayatlarını sanata adamış ve kendilerini bu yolla anlatanlara saygı duymanın önemini bizlerle, Türk meslektaşları ile paylaşmak üzere Piramid Sanat'a geliyor.

Rene bir bireyin düşüncelerini, inançlarını bir şarkı, şiir, heykel ya da tablo formunda aktarması halinde cezalandırılmasına tepkisiz kalınmasını oldukça gülünç buluyor. Çünkü Rene'ye göre "Hiçbir insan, kurduğu hayaller üzerinde kontrol sahibi değildir ancak bu hayalleri paylaşma dürtüsü bazen o kadar güçlenir ki bazı insanlar onları dinlemek isteyenlerle bunu paylaşmamaktansa ölmeyi tercih eder."

“ SANAT, İLETİŞİMİN EN TEMEL HALİDİR. SANSÜR İSE İLETİŞİMİN VE DOLAYISIYLA EĞİTİMİN ÖNÜNDEKİ ENGEL. SANSÜR KÖLELİK, OTOSANSÜR İSE KÖLELİĞİN TAMAMLANMIŞ HALİDİR”


RENE (IATBA NA)


Tarih: 20 Eylül 2010 Pazartesi
Saat: 17.30
Yer: Feridiye Cad. No:23-25 Taksim/İstanbul


Bilgi İçin: Tuba Kurtulmuş
0212 297 31 15-20-21
www.piramidsanat.com info@piramidsanat.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.