8 Eylül 2010 Çarşamba

7 EYLÜL 2010 TARİHLİ CUMHURİYET GAZETESİ MAKALESİ ...

SON VİRAJ MESAJLARI! Bedri Baykam

Referandumdan önce kritik viraja süratle girdik. Cumhuriyet kurulduğundan beri yaşanan en kritik ana beş gün sonra ulaşmış olacağız. İnanıyorum ki her hepiniz çevrenizi de örgütleyerek "adam adama markaj" ve "tam saha pres" uyguluyorsunuz. Bugünkü makalemde, sırayla "O" gün gelmeden önce, farklı adreslere bazı mesajlar iletmek istedim.
MEDYA'YA:
Maalesef "Hayır" Cephesinden Mine Kırıkkanat'ın Vatan’da görevine son verildi. Her gün durmadan Voltaire'in ünlü dizesini (“Düşüncelerinize katılmıyorum; fakat onları söyleme hakkınızı sonuna kadar savunacağım”)ağzına sakız yapıp yobazlığı yayanlar, şimdilerde RTE'nin baş sansürcüsü kesildiler! Medya’ya sesleniyorum: Cesur muhalefet yapın, korkmayın, basın tarihimizin şerefine uygun davranın. Bindiğiniz dalı kesmeyin, intihar etmeyin. Yarın pişman olursunuz!
İSTANBUL EMNİYETİ VE İÇİŞLERİNE:
AKP'nin Referandum afişleri kenti kaplıyor baştan aşağı: " Fişlenme utancına son", iyi de, bildiğim kadarıyla, bir haber kanalınız olmadığına göre, yaptığımız tüm legal "Hayır" propaganda basın açıklamalarını neden sivil polislerle fotoğraf ve video kaydı altına aldırtıyorsunuz? Madem bu hükümet fişlenme utancını bitirdiğini söylüyor, bu görüntüleri bize yılbaşında hediye olarak mı dağıtacaksınız? Yoksa AKP'nin sloganı mı doğru değil? Lütfen bu konu netleşsin, niyette fark varsa öğrenelim.
EVET'Çİ "SANATÇI” LARA:
Sayınız çok az! Akılda kalan (tabii ki yine) Orhan Pamuk, Lale Mansur, Teoman, Zeynep Tanbay, Sezen Aksu gibi isimler. Şükür ki, genelinde Türk aydınları başarılı bir sınav verdiler. Ünlü sanatçıların ve aydınların ezici çoğunluğu saymakla bitmez- sizin aksinize "Hayır" cephesinde. 12 Eylül'de "Evet" çıkarsa, sizler tahmin ödülü kazanmayacaksınız. Tam tersine, şu koca sorumluluğun altına gireceksiniz: Bundan sonra AKP'nin her anti-demokratik eyleminden, her dincilik kayışından, her insan hakları ihlalinden sorumlu olacaksınız. Sizler bizim tüm ikazlarımıza rağmen iktidarın dikta heveslerini onaylayarak, büyük vebal altına girdiniz. Artık sizler AKP'yi ingilizce deyimiyle "endorse" ettiniz; yani onayladınız, ciroladınız. Sonra gelip "biz böyle olacağını tahmin edememiştik" demeyin, tarihin kayıtlarına geçtiniz. Hemen derhal yarın bir basın toplantısıyla, daha sonraki pişmanlıklarınız vicdanen bile kayda alınmayacak.!
YSK'YA:
Nedeni anlaşılmaz, parmak mürekkebini kullanmıyorsunuz. CHP Milletvekili Tacidar Seyhan'ın yaptığı ikazları derhal gündeminize alıp, seçimin dürüst geçeceği konusunda kamu vicdanını rahatlatmanız lazım. Ayrıca polisler üstünde otoritenizi kurup "Gizli oy, açık tasnif" prensibine uygun şekilde kimsenin oy sayımını takip etme arzusunun engellenmemesini sağlamalısınız. Son seçimdeki "Beyoğlu" krizi başta olmak üzere "elektrik kesilmeleri, kaybolan sandıklar, arabalara alınmayan CHP müşahitleri gibi ağır aksaklıkların yaşanmaması için sonuçların sandık bazında açıklanması ve merkezde toplanması gibi ne önlem lazımsa lütfen derhal alın ve şaibe kokularına izin vermeyin!
CHP'YE:
Sn. Kılıçdaroğlu'nun, buradan YSK'ya yaptığımız hatırlatmaları son beş gün, her an gündeminde tutması şart. CHP örgütünden müşahit olarak görev alacak kadınların, talimatları çok iyi dinleyip, o gece erken yatıp, iki saat kurup, telefonlarını şarj edip, 12 Eylül’de cıva gibi görev yapmaları lazım. Genel Merkez'in ilçelerden illere oradan Ankara'ya akacak sonuçları anında YSK'nınkilerle kıyaslaması ve itirazları varsa aynı anda yapmaları şart.
AKP'YE:
Reklam kampanyanızın sonsuz görünen kaynağını merak etmeyen kalmadı. Aslında bence sizler içinde en "hayırlı" sonuç HAYIR çıkması. Diktatörlük hevesleri tarihte kimseye uğur getirmedi. Gelin bir uzlaşma Anayasasını genel seçimlerden sonra tüm partiler, hukukçular ve STK beraber hazırlasın. Halkın yarısının büyük tepkisini çeken bir Anayasa kimseye huzur getirmez.
SİZE:
Daha ne duruyorsunuz? Makale bitti, çalışın. Aşağıdaki e-postaya gelecek her talebe, bilgi akış maillerini ve Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun muhteşem geniş Referandum analizini yollayacağım. Ayrıca www.chpdemokratikdevrim.org'dan da bunlara ulaşabilirsiniz. Hadi artık son düzlükte burun farkıyla da olsa kazanmak için herkes sahaya!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.