25 Eylül 2010 Cumartesi

“EDVARD MUNCH’A SAYGI” / BEDRİ BAYKAM / 1 EKİM – 3 KASIM 2010..

“EDVARD MUNCH’A SAYGI”

BEDRİ BAYKAM

1 EKİM – 3 KASIM 2010


Bedri Baykam’ın “Edvard Munch’a Saygı” sergisi Paris’ten sonra Ankara’da Siyah-Beyaz Sanat Galerisi’nde 1 Ekim-3 Kasım 2010 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor.



Baykam, Dışavurumculuğun Van Gogh ve Gauguin’le birlikte en önemli öncülerinden kabul edilen ünlü Norveçli sanatçı Edward Munch anısına, 13 adet 4-D yapıt gerçekleştirdi. Munch’un yaşamını ve yapıtlarını irdeleyerek gerçekleştirdiği bu yapıtlar, son yıllarda Türkiye, Avrupa ve ABD’de sergilendi ve büyük ilgi topladı. Eserlerin yüzeyini lens tekniği ile olağandışı derinliklerle buluşturan sanatçı, bu sayede izleyiciyi baş döndürücü bir zaman yolculuğuna çıkartıyor.



“Edvard Munch’a Saygı” sergisini altı ayda hazırlayan Bedri Baykam, yaptığı araştırmalar kapsamında Oslo’ya ve Munch’un atölyesinin de bulunduğu Aasgardstrand sahil balıkçı kasabasına giderek, Norveçli sanatçının “Ergenlik”, “Madone”, “Çığlık”, “Yaşam Dansı”, “Hasta Çocuk” gibi birçok yapıtını yeniden yorumladı. Munch’un çalkantılı ve iniş çıkışlarla dolu yaşamını irdeleyen ve yoğun bir duyarlılık ile ham yaratıcılığı buluşturan Baykam, bu keşif çizgisinde izleyiciyi, Norveçli öncünün içsel derinliliklerine taşıyor.

Sanatçının, “Edvard Munch’a Saygı” sergisi için, içinde beş ünlü sanat eleştirmenin (Harry Kampianne, Edward Lucie-Smith, Peter Selz, Hasan Bülent Kahraman, Mammade Kadreebux) ve Bedri Baykam’ın yazılarının da bulunduğu Fransızca-İngilizce bir katalog yayınlandı.

Fransa’da “Pinacotheque de Paris” Müzesinden sonra, Türkiye’de ilk kez Siyah Beyaz Sanat Galerisinde sergilenecek olan “Edvard Munch’a Saygı” serisinin yanı sıra Baykam’ın farklı 4-D çalışmaları ve 2000’li yıllarda yaptığı değişik serilerden tual çalışmalarından da örnekler 3 Kasım 2010 tarihine kadar izlenebilecek.



Açılış: 1 Ekim 2010 Cuma

Saat: 18:00

Yer: Siyah Beyaz Sanat Galerisi (Kavaklıdere Sok. No:3/1 -2 Kavaklıdere /Ankara)



Bilgi İçin;

Sibel Yenilmez



Tel: 0312 428 26 41

Faks: 0312 427 00 05

Web: www.galerisiyahbeyaz.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.