12 Mayıs 2012 Cumartesi

ÜZÜCÜ SON / BEDRİ BAYKAM

Hani ulke icin "sozun bittigi yerdeyiz" diyorduk ya hep? İste futbolda da oraya maaalesef geldik... Bu yaziyi 1907 tribunun revirinden yaziyorum. Oglumun ve 3-4 kisinin nefesi kesildi biber gazindan.. İnleyen oksijen arayan panik icinde insanlar..Ortalik savas yeri... Sabahtan beri kac tweet attim, ortaligi sakinlestirmek icin, bunun bir savas olmadigini anlatmak icin... Ama mac ilerledikce hersey gittikce batti... Hangisini anlatsam? Hakemin akil almaz provokasyonlarini mi? Verilmeyen gol ve surekli takdir haklarinin rakibten yana kullanilmasi mi?Sari lacivertli seyircilerde ggiderek artan Denizli ve Trabzon macinin yuzeye firlayan acilarinin etkisi mi? Aziz Yildirim a reva gorulen hukuk disi ve mantiksiz tutukluluk iskencesinin kacinilmaz etkileri mi? Polisin o gosterisle sunmaya bayildigi siddet dolu fasist dayak merakinin Fener seyircisinin sabrini tasirmasini mi? Hangisini anlatsam?
Tek dilegim vardi... Kim kazanirsa kazansin, macin centilmenlik icinde gecmesi. Hatta sonunda GSaray kazanirsa FBahce seyircisinin alkisini alarak kupasini kaldirmasi. İstedigim bunlardi. Cok sey istedik belki bu Turkiye icin...
Bu mac nasil futbol adina konusulur ki? Aykut sahaya teknikten cok fizik mucadeleye acik bir takim surmustu. Atmosfer cok guzeldi. Hersey futbola musaitti. Mac basladiktan bir sure sonra isin rengi hemen belli oldu. Sahada o FBahce'yi ablukaya alabilecek bir rakip yoktu. Fener kendi sahasindan antika bir tank gibi 10 pastan sonra cikamayip kalecisine donuyordu. Buna ragmen Muslera nin amatorce hatasindan Semih surpriz golu ativerdi. Ama Cakir in bu "kararli" gununde (!) bu golu vermesi mevzu bahis degildi tabii! Buyuk maclarin sasirtici yildizi Selcuk bir hata makinasi gibiydi. Baroni cok formsuzdu. Stoch kendini yalniz hissediyordu. Dia bazi anlarda sag kanatta parlasa da iceri cikardigi toplar serseri mayin gibiydi. Dakikalar gectikce stres artiyor, hakemin her an GSaray dan esirgedigi sari kartlar seyirciyi cileden cikariyordu.
2. Yari baslarken herkes Selcuk ve Dia nin cikip, Alex ve Bienvenu nun girmesini bekliyordu. Ama Aykut un bazi anlarda yasadigi tikanmalar devreye girince ayni takimda israr edildi. Hakem ince ve agir kiyima devam etti. Alex geciktikce zaten kusucegini bildigim icin Fenerbahce silahini eline alamadan devre disi kaldi. Dia nin gereksiz faulu ve siniriyle atilmasi, sonun baslangici oldu. 73. dakikada giren Alex ten ne hayir gelebilirdi ki? Macin sonlarina dogru GSaray lilar her firsatta yerlerde cim sayarken sagolsun basta Selcuk Fenerliler de onlara bu firsati vermek icin sacma sapan faullerle zamani ve uzatmalari bitirdiler. 
Sonra polisin o olay cikartmaya calisan tavri devreye girdi. Orantisiz guc kullanimiyla seyirciyi sahaya dokmek icin herseyi yapip basardilar! Aysal ve TFF ye sormak lazim, bu gerilim hattina "Kupa Saracoglu nda verilecek" inadi cok mu gerekliydi? Simdi herkes mutlu mu FBahce yi bekleyen cezadan, UEFA ya verilen bu goruntulerden?
GSaray i tebrik ediyorum. Sampiyon olduklari icin. Kotu oynadilar, centilmen de degildiler, ama yine de tebrik ediyorum. Hakemi tebrik edemiyorum. Bu takim nasil bir final daha oynayacak 3gun sonra bilemiyorum! 
En buyuk tebrik yine de bu agir son viraj kazasina ragmen FBahceye tabii. Onlar bu agir sartlarda en akil almaz Basariyi elde ettiler. Tarih her sahnesiyle bu yili hatirlayacak. Spartacus de sonunda kaybetmisti ama mucadelesi unutulmadi. Yildirim in sozleri herkesin kulagina kupe olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.