17 Mayıs 2012 Perşembe

FENERBAHCE GURURLA VE HAKKİYLA! / Bedri Baykam



Neredeyse 30 yildir kupayi alamayan, o tarihten beri 9 kez finalde kaybeden F.Bahce, buyuk turnuanin 50. yilinda seytanin bacagini kirdi ve nefis bir futbolla Bursaspor'u surklase ederek sahadan 4-0 galip ayrildi. Her turlu sabotaj ve celmeye ragmen Kupa'da sampiyon olup, ligi yarim puanla kaybeden sari lacivertliler, bu takimin adini altin harflerle tarihe yazdirdilar!
F.Bahce maca daha sahaya yerlesemeden 1-0 onde basladi. Caner kendisine has nefis temiz bir solla aglari ayaga kaldirirken, Bursaspor'un bu mac adina yaptigi her hesap bastan cope gidiyordu. Fenerbahce orta sahasi yine ustun teknigi ve oturmus oyunuyla maca agirligini koyarken, Emre yine ileride ve geride ayni anda parlayan yildizdi. İlk yarida kayda gecen tum gol pozisyonlari sari lacivertlilerindi. 25 dakikada nefis bir verkactan sonra Semih'in plasesi yandan "tingir mingir" auta cikti. 36. dakikada Baroni sut atacagina gereksiz yere Semih'e pas cikarinca gol gecikti. Semih'in 10 santimle ofsayt olan kafa golu de sayilmayinca, Fenerbahce'yi rahatlatacak golu atmak Kralex'in nefis topuk pasini doksana asan Baroni'ye nasip oldu. Hakem Bulent Yildirim'in formadaki Fenerbahce armasini open Brezilyali'ya bu gol sevincinden dolayi sari kart vermesi, dunya futbol literaturune gecen bir super-komedi gafiydi.
Bursaspor ikinci yarinin ilk 5 dakikasinda Kocaman'in korktugu o ciddi performansina ulasir gibi oldu ve bir kac firsat da yakaladi! Ama bu da hizla sonen bir kivilcim olarak kaldi. Bu yaridan akilda kalan 3 pozisyon vardi. Bunlarin ikisi gol anlariydi. Birinde soldan Alex'in ortasini Semih on direkte aglarla bulusturdu.  Digerinde ise roller degisti. Bu sefer yine soldan Semih'in nefis muz ortasina o harika raket gibi voleyi oturtan Kralex'ti... Diger yorum ise maalesef boyle bir macta bile karanligi hissettiren hakem Bulent Yildirim'di.  Bu sefer de harika bir atakta rakip sahayi dagitirken celmeyle dusurulen Emre'ye sari kart vererek yanli tavrini ayyuka cikardi. Macin yildizlari Alex, Emre, Bekir ve Semih'ti... Takim olarak da cok iyi oynayan Fenerbahce, sezonu GSaray beraberligine ragmen zirvede kapadi.
Macin sonundaki centilmen sahneler yasanirken aklima yine polisin neden oldugu Saracoglu olaylari geldi. Emniyet normal davransa, diger finalin sonunun da boyle olmasi isten bile degildi. Alex kupayi 29 yil sonra kaldirirken gozlerimiz doldu o marslarin da etkisiyle! Helal sana kanarya!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.