6 Haziran 2011 Pazartesi

NADAL PARIS'I 6. DEFA KAZANDI / Bedri Baykam

Ispanyol tenisci Rafael Nadal, Isvicreli Roger Federer i 4 sette yenerek Pariste 6. kere sampiyon oldu. Maci 7-5, 7-6, 5-7, 6-1 kazanan Nadal boylece Federer i Paris te 4. kez finalde yenmis oldu.
Federer, yari finalde Djokovic e karsi oynadigi mukemmel macin hiziyla oyuna cok iyi basladi ve sert uzun toplarla Nadal i surklase etti. 5-2 one gecen Federer, Nadal servis atarken set puani kullandi ama attigi kesme kisa top kil payi auta cikti. Bunun ardindan oyun birden dondu ve Nadal maca geri geldi. 7 oyun ust uste kazanan Nadal, ilk seti aldigi gibi 2. sette de 2-0 one gecti. 2. sette 4-2 one gecen Nadal a karsi Federer tekrar servis kirmayi basardi ve oyun 6-6 ya tasindi. Federer o anda iyi oynamasina karsin tie-break oyununda Nadal zorlanmadan kazanmayi basardi. 3. sette de Nadal erken servis kirip 4-2 one gecince mac orada kolay kapanacak bir havaya girdiyse de Federer oyuna tekrar ortak oldu. Ozellikle volede ve kisa toplarinda basarili olan Isvicreli oyuncu rakibini ust uste 2 kere kirarak bu seti 7-5 aldiginda Paris seyircisi tum gucuyle onun arkasindaydi.
Ilk 3 sette de genel loarak oyunu Federer idare etmisti. Y a sert vuruslarla puanlari topluyor ya da hata yapiyor Nadal i kazandiriyordu. 4. sette ise belki Isvicreli raket hem fizik hem de konsantrasyon olarak dusunce Nadal ustunlugu eline aldi ve bu seti rahatca 6-1 kapayarak kupayi muzesine goturdu. Belki ilk oyunda Federer 0-40 ondeyken bu oyunu alsa , belki hersey farkli akacakti ama olmadi...
Nadal boylece Isvecli efsanevi tenisci Bjorn Borg un Roland-Garros u 6 kere kazanma rekorunu egale etti.
Her 2 rakette sonuctan ve oyunlarindan memnun olduklarini aciklarken simdi yeni hedeflerini Wimbledon olarak acikladilar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.