4 Haziran 2011 Cumartesi

ILK CINLI GRAND SLAM SAMPIYONU NA LI.. / Bedri Baykam

Cinli sampiyon Na Li, finalde gecen yilin sampiyonu Italyan Francesca Schiavone yi yenerek sampiyon oldu. Boylece Cin, buyuk turnualar tarihinde ilk defa bir sampiyon cikarmis oldu.
Schiavone nin kendi sinirlarini asan hirsli kisiligi ve her an degistirip devreye sokabildigi birbirinden farkli vurus tekniklerine karsi, sukuneti ve geriden sonuca giden sert vuruslari ile sonuca giden Li, ilk sette kendi oyununu rakibine kabul ettirdi ve 6-4 kazandi. 2. sette Schiavone nin maca her zamanki gibi sonuna kadar asilan hirsiyla zorlanan Li, 4-3 ilerideyken kendi servisini kaybetti v eoyun esit duruma geldi. 5-4 one gecen Schiavone seti tamamlayamadi ve tiebreak oyununa gelindi. Sasirtici sekilde bu nihai oyunu 7-0 kazanan Li boylece ulkesinde milyarlari ayaga kaldirdi. 2002 de dunyada 120 numarayken universitede gazetecilik okumak uzere tenisi bir kac yil birakan ve sonra tekrar baslayan Li, bnoylece kendi deyimiyle "ruyalarini gerceklestirdi"...
Guclu rakibini kisa toplar, kesme vuruslar vee fileye cikmalaqrla bozmaya calisan Schiavone mactan sonra centlmence rakibini kutladi ve basin toplantisinda Li nin gucuyle bu finali ve turnuayi hakkettigini vurguladi.
Li ise kendisine sordugum "Isvecde Borg un 70 lerde baslattigi tenis devrimine benzer bir seyleri bu zaferinden sonra Cinde de gorebilirmiyiz"soruma "Cindeki tenis ortamindan ciddi bir patlamayla ncok iyi tenisciler cikabilecegini soyleyerek olumlu yanit verdi.
Bugun oynanacak tek erkekler finalinde, Turnuanin 2 numarali favorsi Sirp Djokovic i 4 sette yenen Isvicreli Federer le, Paris te 6. kere sampiyon olarak Isvecli Bjorn Borg un rekoruna ortak olmaya calisan Ispanyol nadal kozlarini paylasacaklar. Daha once 3 kez finalde karsilasan Nadal ve Federer in Paris maclari simdiye kadar hep genc ispanyol teniscinin galibiyetiyle sonuclandi. Bu sene cok formda olan ve Djokovic in 41 maclik yenilmezlik serisini durduran Federer, bu sefer maca favori ve dunya 1 numarasi olmamanin rahatligiyla baslayacak...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.