29 Eylül 2015 Salı

YENİ FENERBAHÇE İÇİN BİRAZ SABIR | BEDRİ BAYKAM | 29.9.15


Fenerbahçe Beşiktaş'a karşı bir derbi kaybetti. Tabii ki buna üzülmemek mümkün değil. Kaçan üç puan için hayal kırıklığı yaşayabiliriz ama gerçekten oyunun akışına ve hakemin aldığı kararlara baktığımızda, oynanan oyun aslında takım adına çok umut verici.
Hakemin zaafları yüzünden henüz ilk yarının ilk bölümünde maçın yıldızı haline gelen Markovich maalesef sorumsuz bir meslektaşı tarafından sakatlandı. Hakem bırakın sarı kart vermeyi, sağolsun, faul bile çalmadı!  Bildiğiniz gibi Beşiktaş'ın birinci golü 30 cm ofsayt! Üçüncü golü getiren akının başında Gomez’in Alves'e yaptığı faul var. Bunun dışında verilmeyen kırmızı kartlar ve boş yere çalınan ofsaytlar var. Maçın sonunda Fenerbahçe akını devam ederken ve uzatmalar en az 1:30 dakika zaman kaybı yaşamışken, son dakikada Fenerbahçe’den bir beraberlik golü gelmesi olasılığına karşı hakem maçı resmen şak diye bitirdi! Bu futbolda gerçekten görülmemiş bir durum!  Normalde her akın, varacağı yere kadar oynatılır; golle sonuçlanma ihtimali olan ceza sahasına yönelik hiçbir akının kesildiğini neredeyse yıllardır görmedim. Gerçekten hepsinin aynı maça bu şekilde denk gelmesi, artık abartılı bir durum. İnsan gerçekten maalesef kötü şeyler düşünmekten kendini alıkoyamıyor! Sanki ligde puan farkı erkenden açılmasın diye birileri önlem alıyor!
Fenerbahçe maçındaki abartılı hakem hatalarından bir gün sonra, Kasımpaşa-Rizespor maçının ardından, hakem Deniz Çoban'ın canlı yayında gelip Kasımpaşa hocası Rıza Çalımbay'dan özür dilemesi ve kendi kendini ağır şekilde suçlaması, bırakın futbol dünyasını, ülkenin tüm genel tablosuna örnek olacak bir büyük jestti! Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. İnanın Deniz Çoban'ın bu anlamlı özürü, toplumun her kesiminde özlem duyduğumuz bir tavır.
Öte yandan tabii ki Fenerbahçe'nin oyunu henüz oturmadı, tabii ki bu kadar bol yedekli bir kadroda Fenerbahçe'nin ideal 11'i henüz oluşmadı; hatta belki bu kadro bolluğuyla ideal 11 diye bir şey olmayacak,  maçın gereğine göre değişen kadrolar olacak...
Beşiktaş maçında Fernandao'nun kaçırdığı üç net gol pozisyonu gerçekten ilk yarıda bu skorun Fenerbahçe lehine açılmasını resmen engelledi. Açık konuşmak gerekirse,  galiba Robin van Persie sonunda hak ederek formasını kazandı ve bundan sonra o ve Volkan Şen, ilk 11'de maça başlayacaklar. Fenerbahçe’nin kanatlar ve orta sahadaki kadro bolluğu bir yere kadar çok iyi, ama bir yerden sonra dert. Maç 3-2 iken van Persie'nin kafa vuruşunun yan direğe takılmış olması, ciddi bir şanssızlık! Keşke Fenerbahçe, kaybedecekse 4-3 kaybetseydi de o top ağlarla kucaklaşsaydı! 

Evet sonuçta bu ligde zaten herkes elbet bir maçta yenilecek. Ancak Fenerbahçe'nin mağlubiyeti hak etmemiş olması biraz hayal kırıklığına arttırıyor. Fenerbahçe bu kadrosuyla dosta düşmana karşı takım olmayı öğrendiğini kanıtladıktan sonra farklı bir kanarya uçuşu seyrettirecek. Bu şimdiden belli oldu. Özellikle Markovich, Volkan ve van Persie'nin çok özel oyuncular olduğu anlaşıldı. Diğer transferlerin intibak dönemi de aşıldıktan sonra, sarı lacivert seyirciler bu yıl daha keyifli maçlar seyretmeye aday... İşte biliyorum, en son da zor bir şey isteyeceğim sizden: birazcık sabır!! :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.