17 Nisan 2011 Pazar

Cehennemde 101 dakika! / Bedri Baykam / Fotogol yazisi..



BAZI maçlar anlatılmaz yaşanır. İşte bu öyle bir maçtı.

Bundan tam 10 yıl önce Mustafa Denizli’nin Fenerbahçe’si, şampiyonluk yolunda aynı Gaziantep’e karşı 0-3’ten 4-3’ü bulup şampiyonluğa yürümüştü.
Dün de bütün maç boyunca bazen iyi bazen kötü oynayan ama her an gol kovalayan Fenerbahçe, kendisine sanki cennet kapılarını açan sayıyı 94. dakikada Santos’un ayağından bulurken belki de Türkiye’de 10 kişi sevinçten veya üzüntüden kalp kiriz geçirdi.
Türkiye’de hayat gerçekten tamamen futbol üzerine kurulu.
Kritik maç son derece sert ve gergin başladı. Uçuşan kartlar, Fenerbahçe seyircisinin anlaşılmaz sarı kart arayışları derken 20. dakikada sarı-lacivertlilerin 2. penaltısını vermeyen Hüseyin Göçek oyunu çığırından çıkardı.
30. dakikada Gökhan Gönül’ün şutu direkte patlamasa oyun bambaşka noktalara akabilirdi.
Alex’in ortalarının dün ayarının bozuk olduğu kesindi. Ama zaten her maçta her an Alex’in kurtarıcılığı da nereye kadar beklenebilirdi? İlk yarının uzatma dakikalarında Lugano’nun hak ettiği direkt kırmızı kartın verilmemesi, oyunun kontrolünü kaybeden hakemin plansız bir hediyesinden ibaretti.
İkinci yarıda Olcan’ın şutu aynı üst direkte patlayınca takımlar ödeşti.
52. dakikada Semih’in sırtının üstüyle attığı gol neden verilmedi anlamadım? Bence faul yoktu.
Bu strese dayanılmazdı.
Biz Fenerbahçeliler kendi sahamızda, “Vur kır parçala bu maçı kazan” dedirten gerginlikleri bu yil unutmuştuk. Maçın sonu yaklaşırken Semih’in kaçırdığı, Volkan’ın kurtardığı pozisyonlar nefes keserken Aykut Hoca  üst üste en doğru değişiklikleri yaptı.
Fener’in aradığı, Dia’nın sürati, Stoch’un dar sahadaki sorumluluk alan hareketleri olacaktı.
Uzun uzatma dakikalarına girildiğinde top bir türlü Fenerbahçe’yi sevmiyor ve Trabzonlular sokağa fırlamak için saniye sayıyorlardı.
İşte Stoch bütün sezon bir türlü atamadığı uzak şut golünü deneyecek fırsatı yine yarattı. Ve gerisi Santos’un ayağından malumunuz...
Peki ya o sut gol olmasaydı? Düşünmeye bile takatim yok. Ben tavana bakıp dinlenmeye gidiyorum eve...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.