17 Nisan 2015 Cuma

2015 UPSD/DÜNYA SANAT GÜNÜ ONUR ÖDÜLLERİ


Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ve Beşiktaş Belediyesi'nin birlikte düzenlediği 'Dünya Sanat Günü Ödül Yemeği' dün gece
(16 Nisan 2015, Perşembe)  Ortaköy'de Feriye Lokantası'nda düzenlendi.



Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın da katılımıyla gerçekleşen Ödül Yemeğine, aralarında eski Kültür Bakanı ve CHP Kültür Sanat Platformu Başkanı Ercan Karakaş, PEN-Türkiye Başkanı Zeynep Oral, Yahşi Baraz, Orhan Alkaya, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, Erol Aksoy, Emre-Maide Kurttepeli, Vural Gökçaylı, Mahmut Nüvit, İnci Aksoy, AİCA Başkanı Evrim Altuğ, Billur Tansel, Galericiler Derneği Başkanı Doğan Paksoy, Murat Pilevneli, Emin Çetin Girgin, Hüseyin Latif, Vecdi Sayar, Ender Merter ve Erol Özmandıracı gibi isimlerin de bulunduğu sanat, siyaset ve değişik platformlardan 200’e yakın kişinin katıldı.


2011 yılında Meksika'nın Guadalajara kentinde düzenlenen 17. Dünya Sanat Birlikleri (UNESCO/AIAP) Genel Kurulu'nda Türkiye temsilcisi UPSD'nin başkanı Bedri Baykam tarafından önerilen Leonardo da Vinci'nin doğum günü 15 Nisan, Dünya Sanat Günü olarak belirlendi. 4 senedir tüm dünyada kutlanan bu özel günde şimdiye kadar 2012 yılında Komet ve Adnan Çoker'e, 2013'te Özdemir Altan'a, 2014'te ise Kayıhan Keskinok ve Prof. Dr. İsmail Tunalı'ya onur ödülleri verilmişti.


2015 Onur Ödüllerini alanlar ise şu şekilde:
Sanatçı Onur Ödülü
Tomur Atagök
Orhan Taylan


Sanat İnsanı Onur Ödülü
Prof. Dr. Şahin Yenişehirlioğlu
Beral Madra


Basın Onur Ödülü
Hayati Asılyazıcı


Yılın Sanat Kurumu Ödülü
İstanbul Kültür Sanat Vakfı




Bu yıl da Dünya Sanat Günü sosyal medyada #worldartday #dunyasanatgunu #wad #diamundialdearte #wad2015 hashtagleriyle Twitter, Facebook ve Instagram'da on binlerce paylaşımla kutlandı, bir uluslararası etkinlik olarak dünyada öne çıktı.


Bu sene İstanbul'da yapılan ana etkinlikler arasında 24 Nisan'a kadar UPSD Galeri'de açık olan 'Azgın Suların Boğazında, Ölüm Siperlerinin Koynunda...' başlıklı 18 çağdaş sanatçının katıldığı Çanakkale zaferinin 100. yılıyla ilgili sergiyi görebilirsiniz. (Maçka Demokrasi Parkı- Şişli Evlendirme dairesi yanı, Tel: 02122476283)


Bugün (17 Nisan 2015, Cuma) 14.00-17.00 saatleri arasında Piramid Sanat'ta gerçekleşecek olan 'AKM NEDEN KAPALI?' isimli panelin konuşmacıları ise Orhan Aydın, Mücella Yapıcı, Bedri Baykam ve Eyüp Muhçu. (Feridiye cad. No:25 Taksim-02122973121). Ayrıca çeşitli dernek, oyuncu sendikası ve siyasi Partiler, bildirileriyle bu etkinliğe destek verecekler.



Dünya Sanat Günü etkinlikleri, Ankara'dan Sinop'a, İzmir'den Erzurum'a, Alanya'dan Antalya'ya, Kocaeli'nden Eskişehir'e, Trabzon'dan Adana'ya yurdun bir çok kentinde de sayısız etkinlikle kutlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.