3 Haziran 2012 Pazar

PARİS 'TE ZİRVELER SALLANDI! / Bedri Baykam

Roland-Garros tenis turnuasinda dun zirveler sallandi, kadinlarin 1 numarasi Victoria Azarenka, Slovak rakibi Dominika Cibulkova ya 6/2, 7/6 yenilerek elenirken, Erkekler turnuasinin 1 numarali bayi, sirp Djokovic, ilk 2 seti kaybettigi macta geri donmeyi basararak, İtalyan Andrea Seppi yi 5 sette yenebildi.
İtalya nin 1 numarali raketi Seppi, dunya klasmaninda 25. Olmasina karsin, Djokovic e karsi son derece kendinden emin ve sakin bir oyun sergiledi. Sert geri oyununu sogukkanli fileye cikislarla tamamlayan Seppi karsisinda, Djokovic yine cok zorlandigi 4. Sette de tie- break e kalma riski yasadi. Bu seti aldiktan sonra ise son sete "yeniden dogmus" gibi baslayan "Djoko" maci nispeten kolay kapadi: 4/6, 6/7, 6/2, 7/5, 6/3.
Turnuanin 3 numarasi Federer, 4. Turda genc belcikali raket David Goffin le oynadi. Zar zor elemelerden " lucky loser" olarak cikan Goffin, once 23 numarali bay, cek Radek Stepanek i, ardindan fransiz Arnaud Clement i 5 er sette yendi. 3. Turda da Polonyali Kubot u yenen Goffin cocuklugunda surekli posterlerini odasina astigi idolu Federer in karsisina cikmaya hak kazandi. 21 yasinda olmasina karsin torpille 16 duran (!) Goffin, ilk seti kaptigi macta Federer e her renkten soguk terler dokturdu: usta kisa toplar, aceler, akilli vole cikislari ve geriden sert duz vuruslar... Bundan sonra adini cok duyacagimiz Goffin dunya 109 numara ve henuz tenisten para kazanmamis..ti! Dikkatle izlemenizi oneririm! 
Fransizlarin buyuk umudu ve 1981 de Noah dan sonra Roland Garros u kazanmaya en yakin isim gordukleri Tsonga, gecen yil burada yenildigi İsvicreli Wavrinka yla cok zorlu bir mactan oynarken mac 6/4, 7/6, 3/6, 3/6 ile 5. Sete uzadi. Galip, ceyrek finalde Djokovic in rakibi olacak.
Kadinlarda Azarenka' yi surklase eden dunya 16. si Cibulkova, hayatinin macini fransiz seyircilerin de destegi ile oynarken, kendisinden 20 santim uzun olan rakibini sagli sollu geri oyunu ile bezdirdi. Cibulkova, ceyrek finalde, 2 sene once Paris te final oynayan ve ABD li Sloane Stephens i 7/5, 6/4 yenen Avustralyali Samantha Stosur le oynayacak.
Diger tek kadin maclarinda, İtalyan Sara Errani, rus Svetlana Kuznetsova yi 6/0, 7/5, 10 numarali Plase alman Angelique Kerber,hirvat Petro Martic i 6/3, 7/5 yenerek ceyrek finale ciktilar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.