6 Haziran 2012 Çarşamba

PARİS TE KORKU FİLMLERİ! / Bedri Baykam

Jo-Wilfried Tsonga Paris te Djokovic e karsi 4. Sette 4 mac puani kacirdiktan sonra 5 sette maglup oldu. Kendisi ve tum Fransa icin neredeyse kalici bir travma olusturan bu maglubiyeti Paris in hazmetmesi kolay olmayacak... 
İlk sette sirp sampiyona karsi yoklari oynayan 27 yasindaki fransiz raket 6/1 kaybetti. 2. setten sonra maca agirligini koyan ve cok daha az hata yapmaya baslayan Tsonga, ozellikle uzun forehandleri ve agresif oyunu ile dunya 1 numarasini cok zor durumlara dusurdu. 2. ve 3. Sette kritik puanlari almayi da basaran Tsonga, surekli ciseleyen yagmur altinda oynanan macta bu setleri 7/5, 7/5 alarak 2/1 ileri gecti. 4. Sette 5/4 15/40 da iki, 6/5 de de 30/40 ve avantajda iki olmak uzere dort mac topunu bitiremeyen Tsonga, tie break i 8/6 verdikten sonra, son sette basa donerek 6/1 le sahadan maglup ayrildi. Fransiz teniscinin ozellikle son mac puaninda kacirdigi passing-shot un aylarca kabuslarina girmesi sasirtici olmaz. Hayal kirikligini mactan sonra saklamayan Tsonga nin cim sezonu oncesinde moralini bulmasi kolay olmayabilir.
Gunun bir diger "gergin-korku" filminde," İsvicre saati" Federer, ilk iki seti verdigi macta, Juan Martin Del Potro yu 5 sette 3/6, 6/7 6/2, 6/0, 6/3 yenerek aynen Djokovic gibi insanlarin bos yere "efsane tenisci" sifatini almadiklarini kanitladi. Macin basinda Del Potro nun ozellikle geri oyununun seviyesini ileri tasimis olmasiyla zorlanan Federer,daha sonra kurgulu muthis ritmini bularak olaganustu forehandler ve servislerle maci sorunsuz sekilde bitirdi. Yari finalde Federer Djokovic le karsilasacak!
Tek bayanlarda 2010 un finalisti, zerafet ve "gentlewoman" lik abidesi Avustralyali Samantha Stosur, Azarenka fatihi cek Cibulkova yi 6/4, 6/1 le gecerken kendinden cok emin gorundu. Yari finale cikan diger bir isim, alman Angelique Kerber i 6/3, 7/6 ile gecen İtalyan Sara Errani oldu ve boylece Schiavone nin boslugu Cizme tarafindan son karede doldurulmus oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.