20 Şubat 2011 Pazar

ORDİNARYÜS PROFESÖR ALEX ’İN ZAFERİ / Bedri Baykam / Fotogol yazisi


 
YİNE unutulmaz bir Beşiktaş-Fenerbahçe maçını yaşadık! İki ezeli rakibin tarihine geçti bu maçda... Alex, eminim Lefter’in de onayıyla “ordinaryüs profesör” lakabını Lefter ile paylaşmaya hak kazandı! Duyduk duymadık demeyin ey dostlar, ey düşmanlar!! Fenerbahçe böylece büyük kaptanın hat-trick yaptığı maçta 2. yarıda 5’te 5 yaparak bütün ilk yarıdan taşan tüm hesapları sırayla kapatmaya devam etti. Acaba Alex ve Kocaman ı takımdan atmaya çalışanlar günah çıkarma seansları düzenleyecekler mi?
Bu maçı 3 tane eşit yarım saate ayırarak değerlendirmek lazım. İlk yarım saat, maçın ortası yani ikinci yarım saat ve son yarım saat… Beşiktaş’ın oyunda dengeyi sağladığı ikinci yarım saat dışında ilk ve son yarımşar saatler Fenerbahçe’nin akıl almaz bir üstünlüğü ile geçti. Kötü havaya rağmen herkesin derbi keyfini tekrar iliklerinde hissettiği maç, son derece hızlı ve güzel başladı. Fenerbahçe, Alex’in ilk duran topundan beklenilen golünü attıktan sonra Niang ve Dia, süratl ikanat futbollarını Rüştü’nün mükemmel oyunu ve direkler yüzünden gole çeviremediler.Özellikle Dia-Santos diyalogu, Beşiktaş ın sağ kanadını çökertti. İlk yarım saat biterken Fenerbahçe şov yapmaya başlamıştı ve taraftarlar kaçan golleri hesaplamakla meşguldüler. Ama 30. dakikadan itibaren Fenerbahçe orta sahası bir konsantrasyon bozukluğu yaşadı ve Beşiktaş dengeyi buldu. "Atamayana atarlar" kanunu burada işledi yine. Geliyorum diyen gol 44. dakikada Ekrem’in imzasını taşıyordu ve mükemmel bir vuruştu.
2. yarıda Toraman ın golünde Volkan ın hatas yoktu. 60. dakikada Volkan, Almeida karşısında yaptığı muhteşem kurtarışla maçı çeviren adamdı. Ferrari’nin Lugano’ya serbest güreşle yaptığı ilk penaltısını görmeyen hakem, hem de pozisyon geçmişken ikinci100% penaltıyı gördü ve maçın kırılma anı yaşandı. Maçın geri kalan kısmı bir tarihi Alex resitalinden ibaretti. Sarı-Lacivertliler son dakikalarda pas rekoru kırarak güle oynaya zafere ulaştılar. Şayet Aykut sahaya Özer yerine Semih’i sürseydi Fenerbahçe rahatlıkla 6 golü bulurdu Neyse hepsi laf-i -guzaf.. Tebrikler Fenerbahçe!.

3 yorum:

  1. Ben de Özer değişikliğini yanlış buluyorum onun enerjisinden yararlanmak istedi ama bence de Semih ya da Stoch alınmalıydı.Ben Niang'ın mücadeleci oyununa hayran kaldım Alex'i konuşmak bile istemiyorum çünkü o kadar inanılmaz ki anlatılamıyor fazla uzatmadan tüm takımı,teknik ekibi tebrik ediyorum...

    YanıtlaSil
  2. futbol bir din haline gelmiş. sosyolojik olarak incelenmesi gerekiyor. siyasi bir amac ugruna bu kadar insanı bir araya toplamayı bırakın, ortak siyasi paydada konusturmak bile imkansız. hala milli takımda yarışmakta olan bir cimnastikci olarak futbola gösterilen bu "ilginin" sorumluları, aslında büyük sorumsuzluk gösterdiklerinin farkında değiller. futbolcunun sevgilisi kadar değerli olmayan cimnastikciler ve diğer amatör sporcular...

    YanıtlaSil
  3. "Ferrari, bildiğimiz manada güreş yapıyor" - Markus Merk, maç sonrası analizinde... Ekrem hayatının golünü attı, hem de berbat oynadığı bir maçta. Benim şahsen hayatımda gördüğüm en güzel gollerden biriydi, gerçek bir Messi vuruşu yaptı. M.Topuz ve Emre biraz çekiniktiler bu maçta. Sanırım geçtiğimiz 3 haftanın en ağır yükünü taşıyanları derbi stresi içindeydiler. Yoksa Bjk bu kadar heveslenemezdi bile.
    Herşey bir yana tek bir gerçek var ki o da Alex de Souza; O'na abuk sabuk paye biçenler utansın...

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.