19 Şubat 2014 Çarşamba

'Hayattan Soyut İzler' | Suat Akdemir | Piramid Sanat | 27 Şubat - 13 Nisan 2014


suat akdemir

27 Şubat - 13 Nisan 2014






Açılış : 27 Şubat 2014 Perşembe | 18:30 - 21:00
Suat Akdemir'in yeni kişisel sergisi “Hayattan Soyut İzler” 
27 Şubat-13 Nisan 2014 tarihleri arasında Piramid Sanat’ta... 
Sergi için yayınlanacak olan kataloğun yanı sıra, Piramid Yayıncılık, Akdemir'in 2004 yılında Küba'nın tüm sahillerini bisikletle gezerek gerçekleştirdiği turda çektiği fotoğraflardan ve bu maceranın seyahat notlarından oluşan kitabı "KÜBA: İşte Böyle Gezilir" da 13 Mart, Perşembe günü sanatseverlere sunacak
Piramid Sanat’taki “Hayattan Soyut İzler” isimli sergisinde, 1987 yılından bu yana ısrarla yaptığı soyut sanatla dikkatleri üzerine toplayan Suat Akdemir'in, son yıllardaki farklı dönemlerden işleri sergilenecek. Altı hafta sürecek olan serginin küratörlüğünü, Akdemir'i 1987'den beri izleyen Bedri Baykam yapıyor. Piramid Sanat’ta Akdemir'in tualleri, kağıt işleri, fotoğrafları, defterlerinin yanı sıra Türkiye ve Küba'nın tüm sahillerini üstünde gezdiği "müzelik" bisikleti de sergilenecek.
Baykam, Akdemir'in işleri hakkında şu sözleri dile getiriyor: “Yapıtlarında soyut dışavurumcu üslubun tekniklerini en minimal dille de buluşturarak aktaran Akdemir, stilini soyut sanatın sözlüğü çerçevesinde oluştururken kendini tekrar etme mecburiyetini benliğinde hissetmeyen ender sanatçılardan biri. Sanatçının son işleri giderek atan bir olgunluk ve özgüven taşıyor. Dikdörtgenin günümüzde hala süren taze kalma savaşının bir yansıması. Bir tual sanatçısının salt boya ile geliştirdiği kendi alfabesinin değişik safhalarını bu sergide takip edebiliyoruz. Akdemir, son 10 yılın "dekoratif" veya "piyasa arayışı” içeren yapıtlarını ortalığa süren sanatçılardan çok farklı. İşleri samimi bir umursamazlık içinde ve doğmakta olan düşüncenin kendisiyle diyalog kurmakta...”
Akdemir'in bisikletle 2004'de gerçekleştirdiği turun “KÜBA: İşte Böyle Gezilir” adlı kitabında Küba turunda çektiği fotoğraflar ve bu gezi sırasında tutuğu günceleri yer alıyor. Kullanılan dil, birçok noktada Kerouac, Bukowski veya Erje Ayden tadı taşıyor. İşte kitabın sonlarından bir kaç satır: "Tövbe haşa! Ama Che abimiz de, Jack iti de, Baykam üstadımız da, birçokları da, yollara düşmeden edememiş, yollarda olanlara kayıtsız kalamamışlardır. Görmek için hiç başka bir dekor, hiç başka bir ışık, hiç başka bir rüyaya gerek yoktur. Çünkü yolların her yere çıktığını ve hiçbir yere çıkmadığını en iyi onlar bilir”. Akdemir’in merakla beklenen “KÜBA: İşte Böyle Gezilir” kitabı, 13 Mart Perşembe günü sanatseverlerle yine Piramid Sanat‘ta buluşacak.
Hayattan Soyut İzler, 13 Nisan 2014 tarihine kadar Piramid Sanat’ta izlenebilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.