15 Ocak 2011 Cumartesi

Bedri Baykam, 20 Ocak-2 Mart 2011 tarihleri arasında Londra, Lahd Galeri’de, “Bir İstanbul Mirası” isimli Grup Sergisinde...


Bedri Baykam, 20 Ocak-2 Mart 2011 tarihleri arasında Londra, Lahd Galeri’de, “Bir İstanbul Mirası”  isimli Grup Sergisinde...


Londra Lahd Galeri,  20 Ocak-2 Mart 2011 tarihleri arasında, üç Türk çağdaş sanatçısı
Bedri Baykam, Guido Casaretto ve Uğur Çakı’yı “Bir İstanbul Mirası” isimli sergide bir araya getiriyor.

Bedri Baykam, eserlerinde önemli toplumsal temaları, temel sosyal söylemleri, kendi ham özeti ile soyutu bir araya getirdiği işlerinde betimliyor. Baykam Londra’da lens tekniği ile dört boyutlu işler olarak adlandırdığı ve son yıllarda dünyanın birçok yerinde büyük ilgi gören 4-D çalışmalarını sergileyecek.

Guido Casaretto’nun eserleri, benimsediği felsefi yaklaşımla, insan bilinci ve kişisel kimlik arasındaki etkileşimi, insanın özgür mekan arayışında verdiği, minimalize edilmiş ve ihyalaştırılmış bilinci ile, kişisel kimlik mücadelesinin savaş sahnelerinden oluşan, oyunsal etkileşimleri çerçevesinde yaşama geçiriyor.

Uğur Çakı’nın, seramik ve bronz olmak üzere çeşitli malzemelerden yaptığı işleri, tam tersine, klasik sanat ekollerinin sanatçıda oluşturduğu etki ile beraber, klasik Yunan Tanrılarına mizahi ve ince esprilerle yaklaştığı çağdaş yapıtlardan oluşuyor.

Az sayıda eser bulunmasına karşın, oldukça geniş kapsamlı bir sanat vitrini oluşturacak olan “Bir İstanbul Mirası” sergisi, çok taze ve içerikli olduğu kadar yaratıcı bir bakış açısıyla, Türk çağdaş sanatının algılanmasında yepyeni bir sayfa sunmayı vaat ediyor.




Lahd Galeri Londra
Salı – Cuma: 10 am – 6 pm
Cumartesi: 10 am – 4 pm
Adres: 92 Heath Street, London NW3 1DP
Tel: +44 (0)207 435 7323


Daha fazla bilgi için: Tuba Kurtulmuş
Tel: 0212 297 31 15 - 20 - 21

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.